Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η «Φωνή των μαθητών», το blog των μαθητικών συμβουλίων και των επιτροπών αγώνα της Θεσσαλίας

Οι μαθητές της Θεσσαλίας αποκτούν το δικό τους blog, τη «Φωνή των μαθητών», το blog των Συντονιστικών και των Επιτροπών Αγώνα, των 5μελών και 15μελών των σχολείων της περιοχής. Μέσα από το http://www.mathitesthessalia.
blogspot.gr/ οι μαθητές μπορούν να προβάλουν τα προβλήματά τους, τα αιτήματά τους αλλά και τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες. Οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με τη «Φωνή των μαθητών» στο mail mathitesthessalia@gmail.com.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους:


«Δεν φυτρώσαμε ξαφνικά. Είμαστε μαθητές που έχουμε ανησυχίες, σκεφτόμαστε, παλεύουμε για μόρφωση - δουλειά - ζωή μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια και τις επιτροπές αγώνα των σχολείων μας. Πριν αναδιαμορφώσουμε το blog, η σελίδα λεγότανε «Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας» και λειτουργούσε για περισσότερα από 5 χρόνια με  πάνω από 10.000 επισκέψεις. Η σελίδα πρόβαλε τα αιτήματα, τις ανακοινώσεις και τις δραστηριότητες του ΣΑΣ Λάρισας και των μαθητικών συμβουλίων της Λάρισας. Σήμερα γίνεται προσπάθεια οι εστίες αντίστασης και αγώνα που δημιουργούνται στα σχολεία της Θεσσαλίας από αγωνιστές μαθητές εκλεγμένους σε μαθητικά συμβούλια ή όχι, συνελεύσεις σχολείων, τάξεων, 5/μελών - 15/μελών, επιτροπών αγώνα, συντονιστικών να προβάλλονται από αυτό το blog.
Στο mail μας μπορούν όποιοι μαθητές θέλουν να στέλνουν ανταποκρίσεις και άρθρα από τις δραστηριότητες στο σχολείο τους ή για άλλα θέματα που αφορούν τα αιτήματά μας».

πηγη:http://laepelassonas.blogspot.gr/